Servicevenlig og robust

Hos THYmøllen ved vi at service koster. Derfor har vi konstrueret vores husstandsmølle så enkel og så holdbar som overhovedet muligt. Det betyder, at der er mindst

muligt, der kan gå i stykker. Møllen er dimensioneret med en sikkerhedsfaktor på 3.0

Det betyder at på en 6 kW mølle er der et 18 kW gear og på en 10 kW mølle sidder der et 35 kW gear. Begge er ved fuldlast kun belastet med 1/3 – derfor kan de næsten holde evigt.

Er uheldet alligevel ude, så har vi opbygget et optimeret arbejdet omkring vedligeholdelse og udskiftning af dele. Alle dele i THYmøllen er desuden standard industrikomponenter, så du risikere ikke at være tvunget til at udskifte dyre specialkomponenter – ofte importeret fra udlandet.

Vi vil gerne servicere din THYmølle, men da møllens rotordiameter er under 40 m2, er der ikke noget lovkrav om at den skal serviceres at et certificeret/autoriseret servicefirma. Du kan gøre det selv – eller få din lokale smed/automekanikker til det. Det kræver faldsikringsudstyr (ca 1.000,-) samt højderedningskursus (ca 1.000,-) at klatre i møllen.

Der er altså ikke noget krav fra os om en serviceaftale.

Med møllen følger der naturligvis en udførlig servicemanual.

I flg. loven er du som mølleejer ansvarlig for at service og vedligeholdelse bliver udført i hht. denne manual.

Vær opmærksom på at andre mølleleverandøre forlanger serviceaftaler på 5-10.000,-  eller mere pr. år.  Det vil sige serviceudgifter svarende til 15 – 25% af møllens årlige omsætning !!!!

Ved møller der skal lægge ned under service kommer også ofte ekstra udgifter til specialudstyr – hydraulikudstyr /hyd-cylinder/hyd-pumper m.m

Dette udhuler økonomien voldsomt.

 

Møllen lægges ikke ned ved service. 

Vi mener kort og godt at møllen er sat op for at blive stående. Sådan er det også med de store møller – Vestas og Siemens lægger ikke deres møller ned ved service.

Ved service bruger man gittermasten som stige (på rørtårnet er der monteret en stige) og kravler op i kurven på møllehatten. Der er naturligvis monteret en faldsikrings-wire. Fra kurven kan hele møllehatten overskues og alle dele kan nås.

Hvis uheldet er ude og der på et tidspunkt skal skiftes en komponent som ikke kan bæres ned/op, har vi udviklet en mandbåren letvægtskran som fastsættes på møllehatten og som kan løfte alle dele. Altså ingen behov for kran el. lign.

Opstår der på et tidspunkt mislyde eller andet kan vi åbne møllehatten, starte møllen og lave fejlfinding. Akkurat som når bilen er på værksted – “åbn motorhjælmen- start motoren”.

Denne type fejlfinding kan ikke laves på møller, som skal lægges ned. Når møllen er oprejst og i drift – kan man ikke stå tæt ved den og fejlfinde, og  når den ligger ned – kan den ikke være i drift. Skal der laves fejlfinding på den type møller kræver det kran med mandekurv,  lift e.lign. altså store omkostninger.

På møller som lægges ned er der også adskillige eksempler på at beslag bøjes eller møllen “tabes” og vinge skades når man måske flere gange om året skal lægge møllen ned for service.  Alt det er vi fri for.